Örökké tartó öröm veszi kezdetét, amikor megtudjuk, hogy új családtag érkezik az otthonunkba. Én mindig arra törekedem, hogy örök emlékek megőrzésében tudjak segíteni. Hiszen minden pillanat egyedi, amire jó lesz visszapillantani.

Sok pici apró részletből áll össze, mire a webshopban a kiválasztott termék megszületik, majd hozzád kerül, de egy percét se cserélném el másra. Nincs nagyobb boldogság, mikor a csomag átvétele után írtok nekem, és elmondjátok, hogy szeretitek a Minimemo termékeket. Kíváncsi vagy, hogy egy ötletből hogy lesz termék? Erről írtam itt, kukkants bele.

Amikor hazaértek a picivel, garantáltan sokat fogod hallani a következő mondatokat:

“Olyan hamar felnőnek”

“Mekkorát nőtt!”

“… alig egy hónap alatt mennyit változott, mennyire cuki!”

Olyan mondatok, melyeket nap, mint nap hallhatsz, sőt Te magad is használsz. Ahogy telnek az első hónapok babánk életében, örömben és kihívásban csücsülünk a mindennapok sodrásában, kicsit olyan, mintha minden örökké tartana. Leszámítva persze a csöppség alvásidejét. A kötelező mérlegelések ugyan jelzik az idő múlását, de azért ezt mégse lehet olyan emlékképnek nevezni, melyet büszkén mutogathatunk családtagjainknak, de akár később saját gyermekünknek.

A hónapmatricákkal okunk van minden hónapban saját örömünkre kijelölni egy napot, ahol az aktuális méret kedvenc ruhácskáját feldíszíthetjük egy fotó erejéig a választott matrica sorozat időszerű darabjával. Hangulatunkhoz, lehetőségünkhöz, gyermekünk és saját kapacitásunkhoz igazítva tervezett vagy spontán fotók egész sora készülhet a feldíszített ruhában.

A mérföldkő matricák voltak a legelső termékeim, és a szívemben azóta is különleges helyen vannak. Pár gondolatban írtam arról, hogy miként is tudod őket használni. Olvass bele itt.

A család szemefénye mindenkinek a legfontosabb. Új családtag érkezésével öröm, csodálat, büszkeség amit oly sokszor érzünk. Legszívesebben minden pillanatot megosztanánk másokkal. Ezt szeretnénk átadni, később pedig akár mi magunk visszanézni.

Minimemo mérföldkő matricás képek készítésekor picit lelassulunk, készülünk a fotókra, és ez meg is látszik. Egyszerű, mégis nagyszerű lehetőség arra, hogy pontosan emlékezhessünk minden hónap pillanataira, így többé nem lesz kérdés, hogy hogy is nézett ki kisbabánk akkor.

Az elkészült fotósorozat tökéletes ajándék a nagyszülőknek is, – a barátok pedig ámulva fogják nézegetni az elkapott pillanatokat.

Kretív fotózáshoz létrehoztam egy ötletektől dagadó e-bookot, amit innen le tudsz tölteni ingyenesen.

Egy másik lehetőség is van,az emlékek megőrzésére. Ami pillanatok alatt a vevők kedvence lett. ez pedig nem más, mint a kéz és láblenyomat készítő szettek.

A szupergyorsan, otthon elkészíthető láb és kézlenyomat készítő segítségével egy pillanatra megállíthatjuk az időt, és olyan emléket teremtünk, amire mindig jó lesz visszagondolni!

– egy komplett szett amivel gyerekjáték lesz egyedül is elkészíteni az apró kéz és láblenyomatokat a speciális papír segítségével

– különleges tinta ami nem hagy nyomot sem a bőrön, sem a ruhán

– a lenyomatok tartósak és nem halványodnak el idővel sem.

Tökéletes ajándék! Ha ötlethiányban szenvedsz, ezzel meglepheted babát váró, vagy éppen újszülöttet ünneplő barátaid, ismerőseid!
Mert igenis előfordul. A barátainknak a legjobbat szeretnénk, ami nem tucat termék, ami megfizethető és egyben szívet melengető.

A kedvenc lenyomatok helyet kapnak a nagyik ajándékalbumában, és otthonunk emléket őrző csücskeiben. A kéz és láblenyomatok készítésének kalandos pillanatait is örökre szívünkbe zárva haladunk tovább cseperedő gyermekünket kísérve.

Neked melyik szín lesz a kedvenced? Válassz innen te is.

A babákat már nagyon korán elkezdik elvarázsolni a környezetükben lévő színek és formák. Második hónapos koruktól kezdve elkezdenek különbséget tenni a színek között – persze még nem úgy látják a színeket, mint mi, felnőttek: az egymáshoz hasonló színeket, mint pl. a vörös és a narancs, nemigazán tudják még külön választani. A szoba színe meghatározó lehet, erről írtam itt. Ha neked is gondot okoz, hogy hangulatos babaszobát / gyerekszobát rendezz be, akkor ezekkel a gondosan, szeretettel készített poszterek vagy pompom képek segítségével egy igazán nyugodt, békés szigetet tudsz kialakítani.

A kicsik imádnak játszani, hiszen minden belső késztetésük ezt szolgálja: a világ felfedezése, a határaik felmérése, a képességeik megismerése és a tetteik következményeinek megismerése (pl. „ha elejtem ezt a labdát, akkor leesik”).

Nemrég utána olvastam, hogy a baba pszichológusok szerint, milyen játékokat érdemes adnunk a kicsiknek az első 1 évben. Szerintem ez egy nagyon hasznos kérdés, hiszen nagyon sokan vannak bajban a megfelelő játék kiválasztásakor (nem csak saját babájuknak, de ajándékként is). Nézzük is, mire jutottam! 

Te is úgy érzed, hogy a babák energia-raktárai kifogyhatatlanok?  A mamákéval már egészen más a helyzet, nem igaz? Gondoltatok már arra, hogy bárcsak ti is olyan Duracell-nyuszik  lennétek az átvirrasztott éjszakák, szoptatás, házimunka, 0/24 figyelem és jelenlét mellett, mint a gyerkőcök? 

Szerintem ez az egyik legnagyobb és egyben legvarázslatosabb kihívásunk az életben nekünk NŐKnek.  Amellett, hogy hihetetlenül keveset pihentek, cserébe sokat aggódtok, hiszen mindent tökéletesen szeretnétek csinálni, magatokról teljesen áthelyezve a hangsúlyt a gyermeketekre, még gyakran arra sincs időtök, hogy rendesen egyetek. 

Pedig nagyon-nagyon fontos, hogy ti is rendben legyetek! 

Tudom jól, hogy most ösztönösen nem ti vagytok az első helyen. Így nagy reformokat nem is kérek tőletek, mindössze annyit, hogy pár „aprósággal” támogassátok a szervezeteteket.  Hiszen akkor tudtok adni, ha nektek is van miből! Nézd csak meg itt az ötleteimet!

Gyerekednek szüksége van az idődre, szeretetedre és figyelmedre. Szülőként te vagy a legfontosabb személy aki befolyásolja az életében, így rajtad múlik, hogy boldoggá tedd, és hogy segíts felépíteni az önértékelését.

Fontold meg az alábbiakat, amikkel a gyermeked különlegesnek érzi majd magát, és adj hozzá bátran saját ötleteket.

Mindennapi gyakorlatok:

A szokásos családi élet részévé váló szokások és rituálék a legmélyebb hatást gyakorolják. Még a legsűrűbb napokon is képes leszel megmutatni gyermekednek, mennyire törődsz vele, ezekkel az egyszerű, szokásos tevékenységeiddel. Mutatok 9 módszert arra, hogy hogy tudod éreztetni gyerekeddel azt, hogy különleges.

Könyvek, és az olvasás…szerinted is fontos? Amikor segítesz a gyermekeiddel megszerettetni az olvasást, olyan ajándékot adsz nekik, amely gazdagítani fogja a személyes és szakmai életüket egyaránt az elkövetkezendő években. Annak ellenére, hogy a tanárok fontos szerepet játszanak (ebben), a szülők a gyermekeik első (és legfontosabb) tanáraik. A könyvek iránti szeretet táplálása érdekében a szülőknek minél előbb el kell kezdeniük olvasni a gyermekeiknek.

Fontold meg a következő tippeket, melyek segítségével fejlesztheted gyermeked írási és olvasási készségeit a fejlődésük minden szakaszában!

Hogyan szerettetheted meg a kisebb gyermekeiddel az olvasást?

  1. Kezdj olvasni a babádnak, hiszen soha nem lehet túl korán elkezdeni! Olvass a csecsemődnek néhány percig, amíg lassacskán növekedni kezd a figyelme. Mutass olvasás közben a képekre! Használhatsz rímeket és dalokat is, melyekkel a nyelvi képességeit fejlesztheted.

  Nézd meg itt a többi tippemet.

  Halottál már a szeretetnyelvről?

  A szeretetnyelv koncepciójának kidolgozója Gary Chapman, amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó. Legismertebb könyve „Az öt szeretetnyelv – Egymásra hangolva”. Megfigyelése szerint a szeretet kifejezését a nyelvtanuláshoz hasonlóan kell elsajátítanunk. Ötféle szeretetnyelvet azonosított: az elismerő szavakat, a minőségi időt, az ajándékozást, a szívességek adását, illetve a testi érintést. Kapcsolatainkban azonban előfordul, hogy más-más szeretetnyelv fontos számunkra.

  Másképpen fejezi ki a szeretetét a férj. Másképpen a feleség. Sok esetben úgy mutathatjuk ki szeretetünket, ahogy mi vágyunk rá és nem úgy, ahogy erre a másiknak szüksége lenne. Jót akarunk, de mégsem a másik szeretetnyelvén beszélünk.

  Más fontos az egyik vagy másik gyermekünknek. Amíg az egyiknél bámulatos hatást vált ki, ha birkózunk vele egyet, addig a másiknak azzal lehet inkább a kedvében járni, ha focizunk vele. Ahhoz, hogy a mindennapokban jól szeressünk, illetve szeretve érezzük magunkat, érdemes ezeket tudatosítani magunkban.

  Készítettem egy kis tesztet, aminek segítségével tudni fogod, hogy hogy fejezi ki a gyermeked a szeretetét és vele hogy lehet éreztetni a legjobban, hogy szeretik. Töltsd ki Te is itt.

  Azt mondják, hogy a korai gyermekévek nagyon meghatározóak az egész életen át fejlesztendő készségek szempontjából. Ha kisgyermekes szülő vagy, akkor valószínűleg te is el szeretnéd kezdeni a jó szokások kialakítását a gyermekeidnél a nevelés segítségével. Az egyik ilyen jó szokás a természet és a kert szeretetéhez kapcsolódik. Szabadban játszani nem csak mókás, hanem nagyszerű lehetőség arra is, hogy egészséges és fitt maradj, ezért érdemes lehet bátorítani a gyerekeket a szabadban való játékra. Annak érdekében, hogy megszerettethesd gyermekeddel a természetet, a kertet és a friss levegőt, érdemes megismerned néhány népszerű ház körüli tevékenységet. Különösen azokat, amelyeket a kisgyermekek számára alakítottak ki.

  A kisgyermekek számára korlátlan lehetőség közül válogathatsz a ház körüli tevékenységekkel kapcsolatban. A lehetőségek széles köre elsősorban a gyermekek életkorának köszönhető. A felnőttekkel és az idősebb gyermekekkel ellentétben sok kisgyermeket könnyű a kert apró csodáival lenyűgözni. Ez azt jelenti, hogy bármilyen ház körüli tevékenységeket is szervezel a gyermekednek, valószínűleg tetszeni fog neki. Azonban fontos megjegyezni, hogy a kisgyermekek ugyanúgy viselkednek, mint mindenki más, tehát egy idő után unatkozhatnak ugyanazokon a programokon. Ennek elkerülése érdekében érdemes megismerkedned a szabadtéri tevékenységek széles skálájával. Mutatok pár szuper házkörüli tevékenységet itt.

  Minden szülő boldog és sikeres gyerekeket szeretne felnevelni. Mint szülő, gyermekeidnek rengeteg mindent taníthatsz, melyek segíthetik őket boldogulni egész életükben. A sikerességhez kapcsolódó szokásokat és jellemzőket a gyermekkorban a legkönnyebb elsajátítani.

  Miután kialakulnak a rossz hiedelmek és szokások, nehéz már rajtuk változtatni. Például bárki, aki megpróbált már valaha lefogyni, tudja milyen nehéz megváltoztatni az étkezési szokásokat. 

  Érdemes megvizsgálni, hogy milyen dolgok járulnak hozzá a sikerhez. Nem csak te tudsz tanulni ezekből a helyzetekből, hanem felhasználhatod a történeteket gyermekeid javára is. Néha azt is fontos átgondolni, hogy mi akadályozhatja a sikert.

  Felbecsülhetetlen érték tanulni a múlt sikereiből és hibáiból. A megtanult leckék megtaníthatók a gyerekeknek is.

  Nézzünk pár stratégiát, amit felhasználhatsz arra, hogy megtanítsd gyermekeidnek, hogyan legyenek sikeresek!

  ? Tanítsd meg gyermekednek, hogy legyen kitartó és készítse el teljesen a dolgokat! Sok felnőtt sokkal sikeresebb lenne, ha csak befejeznék, amit elkezdtek. Túl sok ember rengeteg időt és energiát fektet egy cél elérésére, és egyszerűen kilépnek mielőtt a munka befejeződne és elérnék a célt. Ez nem más, mint egy rossz szokás. 

  • Bátorítsd gyermekedet, hogy fejezze be az adott tevékenységet pl.: énekelje végig a dalt, játssza végig a játékot, rajzolja meg az egész képet még akkor is, ha fel szeretné adni!
  • A házimunkák és a házi feladatok további jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy megtanulja a gyermek befejezni a dolgokat.

  További tippeket itt tudsz elolvasni.

  Ami a legfontosabb: mosolyogjatok, nevessetek sokat, és gyűjtsetek sok sok közös szép emléket! ?