A babák energia-raktárai kifogyhatatlanok!  A mamákéval már egészen más a helyzet, nem igaz? ?‍♀️⚡ Gondoltatok már arra, hogy bárcsak ti is olyan Duracell-nyuszik  lennétek az átvirrasztott éjszakák, szoptatás, házimunka, 0/24 figyelem és jelenlét mellett, mint a gyerkőcök? 

Szerintem ez az egyik legnagyobb és egyben legvarázslatosabb kihívásunk az életben nekünk NŐKnek.  Amellett, hogy hihetetlenül keveset pihentek, cserébe sokat aggódtok, hiszen mindent tökéletesen szeretnétek csinálni, magatokról teljesen áthelyezve a hangsúlyt a gyermeketekre, még gyakran arra sincs időtök, hogy rendesen egyetek. 

Pedig nagyon-nagyon fontos, hogy ti is rendben legyetek! 

Tudom jól, hogy most ösztönösen nem ti vagytok az első helyen. Így nagy reformokat nem is kérek tőletek, mindössze annyit, hogy pár „aprósággal” támogassátok a szervezeteteket.  Hiszen akkor tudtok adni, ha nektek is van miből! 

  Szedjetek vitaminokat!  

Vasat, ami segíti a hemoglobin- és a vörösvértest termelődést, támogatja az immunrendszer védekező képességét és szuper fegyver a stressz, fáradtság és kimerültség ellen. 

B-vitamin komplexet, hiszen a B1 a szívünk️ egyik legjobb barátja, míg a B6 és a B12 az idegrendszer, a pszichológiai folyamatok? helyes működésében, az energiatermelésben, az anyagcsere folyamatok helyreállításában és a vashoz hasonlóan a vörösvérsejtek termelésében játszanak kiemelt szerepet.

C-vitamint, ami egy igazi csodaszer! Pajzs⚔️️ az immunrendszerünk, az idegpályáink, a pszichológiai folyamataink és az általános közérzetünk védelmében. Emellett alap a megfelelő kollagéntermelés, a fogak, íny, porcok és csontok egészségének megőrzésében is. Illetve nem utolsó sorban segíti az első helyen említett vas felszívódását.

Szelént és cinket, hiszen nagyon sokan küzdötök a szülés utáni hajhullással‍♀️, a haj- és köröm töredezettségével és a bőr sérüléseivel. Kiemelten fontosak, hiszen nagyon sok kismama vitamin nem tartalmaz szelént és cinket. Mindig érdemes megnéznetek az összetevőket, és ha ezek hiányoznak a bevállt vitamin-komplexeitekből, akkor külön pótolni őket. 

Ha már ezekkel a vitaminokkal és ásványi anyagokkal támogatjátok az immunrendszereteket, akkor higgyétek el, jobban érzitek majd magatokat a bőrötökben. 

.