Térkép helyett szeretetnyelv teszt a gyerkőcödhöz ?

A szeretetnyelv koncepciójának kidolgozója Gary Chapman, amerikai író, párkapcsolati szakértő, házassági tanácsadó. Legismertebb könyve „Az öt szeretetnyelv – Egymásra hangolva”. Megfigyelése szerint a szeretet kifejezését a nyelvtanuláshoz hasonlóan kell elsajátítanunk. Ötféle szeretetnyelvet azonosított: az elismerő szavakat, a minőségi időt, az ajándékozást, a szívességek adását, illetve a testi érintést. Kapcsolatainkban azonban előfordul, hogy más-más szeretetnyelv fontos számunkra.

Másképpen fejezi ki a szeretetét a férj. Másképpen a feleség. Sok esetben úgy mutathatjuk ki szeretetünket, ahogy mi vágyunk rá és nem úgy, ahogy erre a másiknak szüksége lenne. Jót akarunk, de mégsem a másik szeretetnyelvén beszélünk.

Más fontos az egyik vagy másik gyermekünknek. Amíg az egyiknél bámulatos hatást vált ki, ha birkózunk vele egyet, addig a másiknak azzal lehet inkább a kedvében járni, ha focizunk vele. Ahhoz, hogy a mindennapokban jól szeressünk, illetve szeretve érezzük magunkat, érdemes ezeket tudatosítani magunkban.

.