Azt mondják, hogy a korai gyermekévek nagyon meghatározóak az egész életen át fejlesztendő készségek szempontjából. Ha kisgyermekes szülő vagy, akkor valószínűleg te is el szeretnéd kezdeni a jó szokások kialakítását a gyermekeidnél a nevelés segítségével. Az egyik ilyen jó szokás a természet és a kert szeretetéhez kapcsolódik. Szabadban játszani nem csak mókás, hanem nagyszerű lehetőség arra is, hogy egészséges és fitt maradj, ezért érdemes lehet bátorítani a gyerekeket a szabadban való játékra. Annak érdekében, hogy megszerettethesd gyermekeddel a természetet, a kertet és a friss levegőt, érdemes megismerned néhány népszerű ház körüli tevékenységet. Különösen azokat, amelyeket a kisgyermekek számára alakítottak ki.

A kisgyermekek számára korlátlan lehetőség közül válogathatsz a ház körüli tevékenységekkel kapcsolatban. A lehetőségek széles köre elsősorban a gyermekek életkorának köszönhető. A felnőttekkel és az idősebb gyermekekkel ellentétben sok kisgyermeket könnyű a kert apró csodáival lenyűgözni. Ez azt jelenti, hogy bármilyen ház körüli tevékenységeket is szervezel a gyermekednek, valószínűleg tetszeni fog neki. Azonban fontos megjegyezni, hogy a kisgyermekek ugyanúgy viselkednek, mint mindenki más, tehát egy idő után unatkozhatnak ugyanazokon a programokon. Ennek elkerülése érdekében érdemes megismerkedned a szabadtéri tevékenységek széles skálájával.

Az egyik udvari játék, amelyet a legtöbb kisgyermek imád, az a hintázás. A hintaszerkezetek mindenféle méretben és stílusban kaphatók. A legtöbb hinatkészletben nem csak hinta található, hanem csúszda, mászóka és egyéb extrák is. Ha még nem rendelkezel hintakészlettel, érdemes komolyan fontolóra venned annak megvásárlását. Mint korábban említettük, a hintaszerkezetek különféle méretben és típusban is beszerezhetőek. Ez azt jelenti, hogy választhat egy drágább, kifinomultabb, extrákkal rendelkező hintakészletet, de vásárolhat egy egyszerűbb szerkezetet alacsonyabb áron. A legtöbb hintára jellemző, hogy a gyermek életkorához igazítható. A kisgyermek növekedésével így továbbra is használható a hinta, és egy-két év elteltével is élvezheti gyermeked a hintázás örömét.

Az úszás és kertben való pancsolás egy újabb népszerű ház körüli tevékenység, amelyet sok kisgyermek kedvel. Ami nagyon jó a kerti fürdéssel kapcsolatban, hogy nem kell teljes méretű medencével rendelkezned. Valójában a gyermekmedencék nagyon jó lehetőséget biztosítanak a kisgyermekek úszásához, pancsolásához. A gyermekmedencék ideálisak számukra, hiszen jóval kevesebb víz van bennük, mint a teljes méretű medencékben. Kiegészítőket is szerezhetsz be hozzá, például labdát és egyéb úszójátékokat.

Egy másik népszerű kerti tevékenység a játék a homokkal. A homokozás nemcsak szórakoztató, de segíthet a gyermekednek más készségek fejlesztésében is, például az ok és okozati összefüggések megismerésében. Ha nincs homokozód, könnyen beszerezhetsz egyet. Hasonlóan a hintákhoz, a homokozó dobozok is nagyon sokféle méretben és stílusban kaphatók. Kisgyermekek számára már alacsony áron is beszerezhetők kis műanyag homokozó dobozok. A homokozás még szórakoztatóbbá tehető homokozó játékokkal és szettekkel, melyeket már igen kedvező áron lehet megvásárolni.

A pancsolás, hintázás és homokozás mind olyan szórakoztató udvari tevékenységek a szabadban, amelyeket kisgyermekeddel együtt élvezhetsz. Noha gyermeked nagyon jól szórakozhat veled, érdemes lehet neki néha lehetőséget biztosítani, hogy más gyerekekkel is játszhasson. Ha keresed a kapcsolatot olyan szülőkkel, akiknek gyermeke hasonló korú a tiédhez, kisgyermeked egy remek barátra tehet szert, akivel együtt játszhat. A szórakozás mellett, ezek a programok is nagyszerű lehetőséget teremtenek arra, hogy gyermeked fejleszthesse társadalmi készségeit.

Ha további szabadtéri, kerti elfoglaltságokat vagy kellékeket keresel gyermekednek, előfordulhat, hogy az interneten vagy a helyi üzletekben bukkansz remek lehetőségekre, ezért érdemes nyitott szemmel járnod. Találhatsz például buborékfújó játékokat, labdákat, sárkányrepülőket megfizethető áron. Ezek a játékok elősegítik a szórakoztató és emlékezetes udvari és szabadtéri élmények megélését gyermekednél.