A babákat már nagyon korán elkezdik elvarázsolni a környezetükben lévő színek és formák.? Második hónapos koruktól kezdve elkezdenek különbséget tenni a színek között – persze még nem úgy látják a színeket, mint mi, felnőttek: az egymáshoz hasonló színeket, mint pl. a vörös és a narancs, nemigazán tudják még külön választani. ?‍♀️

Éppen emiatt imádják annyira a kontrasztokat! A csíkokat, pöttyöket, amik egymástól igen eltérő színekből állnak.?⚫? Ti is észrevettétek már, hogy egy-egy csíkos felsőtökre, vagy pöttyös esernyőre mennyire rá tudnak csodálkozni?? Kis felfedezők! 

Nemrég olvastam , hogy egy vizsgálat során a kutatók még egy „érdekességi-sorrendet” is felállítottak a színekkel kapcsolatban.  A vizsgálat szerint a babák a legvonzóbbnak a lila és kék árnyalatokat tartják. Őket követik a narancs és vörös árnyalatok, míg végül a zöld és a citrom. Nyugodtan választhatunk a pasztell árnyalatok mellé élénkebb színeket is, hiszen ezekkel segíthetjük a fejlődésüket, a színek megismerését. 

Akkor ezek alapján, hogyan válasszuk ki a babaszoba színeit?  Érdemes abból kiindulni, amilyen hatással ránk, felnőttekre is van egy-egy szín. A lila, kék, nyugtat, a sárga, piros energiával tölt fel, így utóbbi kettő nem biztos, hogy szerencsés választás élénk formában a picur szobájába, ahol főleg alszik és pihen.  A sötét falszín sem szerencsés, inkább egy világos alapra fessünk kedves mintákat – vagy válasszunk Minimemo képeket! ️?

Te melyiket választanád?? ?

.