Az ünnepi időszak tele van meleg pillanatokkal és kedves, családi hagyományokkal. Ha idén ünneplitek a gyermeketek első karácsonyát, biztosan olyat szeretnétek, amire szívesen emlékeztek vissza. A baba első karácsonyának megtervezéséhez nézd át a Minimemo karácsonyi bakancslitát. 11 ünnepi ötletet gyűjtöttem össze. Lehet belőle egy “11 napos visszaszámlálás Karácsonyig”, minden napra egy ötlet program. Választhatsz akár csak egy ötletet, de akár választhatod mind a 11-et is! Ez az ünnepi bakancslista ideális első karácsonyra de akár ovisoknak, kisiskolásoknak adaptálható. A Minimemo különféle ünnepi ajándékokat és emléktárgyakat kínál, amelyek segítenek a karácsonyi mérföldkövek megőrzésében. A baba első karácsonyi kártyáján át kedves body szettjéig mindent megtalálsz.
Az ajándékokon és a szórakoztató ünnepi programokon túl, a legfontosabb az emlékek létrehozása azokkal, akiket szeretsz.

Családi fotó: készítsetek családi fotót, amin mindenki szerepel. Akár csak a ti családi körötökben, de minél többen vagytok (nagyszülők, unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik..) annál több emléketek lesz.

Kéz és láblenyomat: nagyobb gyerkőcöknél szuper ötlet, a kéz és láblenyomat megőrzése. Nincs mára szükségetek, csak só-liszt gyurmára. Akár kedves karácsonyfa dísz is készülhet belőle.

Kéz és láblenyomat maszatmentesen és szupergyorsan:  mintha húznák őket úgy nőnek, ugye? Kéz, láb, sose lesz ugyanakkora. A Minimemo kéz és láblenyomat készítő szettel egy pillanat alatt elkészül az örök emlék.

Saját ünnepi képeslap:  lepjétek meg a kedves rokonaitokat, barátaitokat saját készítésű képeslapokkal.

Díszítsétek együtt a fát:  mutasátok meg a fényeket, díszeket, amiknek ha van története, meséljétek el. Saját díszeket is készíthettek, összeszedtem hozzá sok sok ötletet. Töltsd le innen!

Karácsonyi sütik:  süssetek együtt karácsonyi sütiket. Nagyon jó móka lesz. Babák csak nézzék a történéseket 🙂

Karácsonyi zene:  tudjuk, hogy a zene csodákra képes. Hallgassátok együtt a kedvenc karácsonyi dalaitokat.

Levél a Télapónak:  írjatok együtt levelet, kívásnságokkal. Őrizzétek meg őket, szívet melengető lesz évek múltán visszaolvasni.

Videóhívás messzi rokonokkal:  akikkel nem tudtok találkozni, de van rá lehetőség, létesítsetek videó hívásokat. Így láthatjátok egymást, és mindenkinek jót fog tenni.

Karácsonyi fények:  sétáljatok nagyokat a hangulatos kivilágított utcákon, vagy csak autóból egy kocsikázás keretében csodáljátok őket.

Karácsonyi történetek:  kukckózzatok be, bújjatok össze, és olvassatok kedves karácsonyi meséket, történeteket.

Évről évre a családok kialakítják a sajátos hagyományaikat. Akár folytatjátok az ünnepi hagyományokat amiket gyerekkorotokból hoztok, akár új hagyományokat kezdtek családként, az ünnepi rituálék és emléktárgyak segítenek maradandó emlékeket létrehozni. De már a baba első karácsonya után családként eldönthetitek, milyen hagyományokhoz szeretnétek ragaszkodni minden évben.